Stamboom onderzoek

Omdat elke familie een unieke historie bevat, kan het onderzoek naar de stamreeks  zeer wisselend uitpakken. Daarom zal de prijs ook variëren, afhankelijk van de intensiviteit van het onderzoek. In eerste instantie zal er een vrijblijvend gratis vooronderzoek worden gedaan naar de stamreeks, om de kans van slagen te berekenen. Met deze eerste gegevens wordt er met u overlegd of het zinvol is een onderzoek te starten en worden de opties voorgelegd. Zie onder kopje voorbeelden. 

 

Een onderzoek naar een stamreeks betreft één achternaam. 
Naar wens kunnen er meerdere stamreeksen gemaakt worden. De documenten gekoppeld vormen op die manier een stamboom. 

 

Belangrijk om te weten is dat ik altijd probeer de bewijzen te leveren (indien mogelijk.) Dit zijn aktes van geboorte/dopen, ondertrouw/trouwen en overlijden/begraven. Ik ga nooit uit van aannames, zodat u zeker weet dat de stamreeks met volledige zekerheid klopt. 

Hier is bijvoorbeeld een trouw akte van Andries Staets.

 

Hij is een Lakenwerker, en geboren in Leiden. Hij woont op de Uijterstegracht in Leiden en trouwt op 24-10-1722 met Jannetje van de Bergh, geboren in Leiden. Zij woont dan op de Jacobsgracht in Leiden bij haar ouders. 

Een kranten artikel kan ook informatie opleveren, zoals dit bericht namens Simon Evenblij uit Zaandam. Zijn vrouw Maartje Kwadijk overlijdt op 22 jarige leeftijd in 1861. Hun enige  zoon Pieter is dan 4 jaar oud. 

 

 

En zo ziet een geboorte akte uit 1799 er uit. 

Op 11-07-1799 wordt Abraham de Groote geboren in Waterlandkerkje, een dorpje in de gemeente Sluis te Zeeland. Hij is een zoon van Alexander de Groote en Adriana van Male. 

 

 

Benieuwd wat er te vinden valt over uw familie? of vragen over de werkwijze?

Kijk dan eens onder contact om uw vraag te stellen.